top of page
Фото автораЮлия Бундур

Як не зривати дедлайни: поради

Хто хоч раз обіцяв зробити щось за годин, завтра, протягом тижня? А хто при цьому не робив бодай раз? 😄


як не зривати дедлайни

Є, звісно, обґрунтовані причини зриву термінів. Але зараз не будемо заглиблюватись у них. Сьогодні мова піде, скоріше, про прокрастинацію, а з нею боротися допоможуть такі прийоми.


🗒 Плануйте час. Це може здатися очевидним, але мало хто робить це регулярно чи правильно. Багато деталей у вашому плані — менша ймовірність прострочення.


🎯 Зосередьтеся на головному. Коли у вас багато завдань, вирішіть, що потрібно зробити в першу чергу. Не треба розмінюватися на дрібниці: намагайтеся зосередитися на найважливішому.


🤓 Розділіть завдання на підзавдання. Іноді сама задача здається величезною та страшною. Але якщо ви розіб'єте її на дрібні та конкретні підзадачі, то вона стане керованою.


⏱ Використовуйте таймер. Це допоможе вам ефективніше використовувати свій час. Відпочиньте, коли на таймері стоїть пауза, але працюйте невідкладно, поки програма не підказує вам, що час перейти до іншого завдання.


👀 Переконайтеся, що ви розібралися із завданням. Часто ми схильні відкладати, що нам незрозуміло. Запитайте постановника, обговоріть завдання з колегами. Тоді буде легше.


👁‍🗨 Використовуйте програми для відстеження завдань. Іноді ми можемо банально щось забути у купі інших справ.


😏 Керуйте факторами, що обмежують: переглядами серіалів, гортанням стрічки в соцмережах: зосередьтеся на одному завданні та не відволікайтеся, поки його не зробите.


😉 Не бійтеся делегувати. Якщо у вас є можливість доручити виконання частини завдань ще комусь, то зробіть це! Ви звільните час для важливих речей, а ймовірність прострочення стане менше.


💪 Будьте реалістами. Деякі завдання можуть займати більше часу, ніж ми припускаємо. Намагайтеся з огляду на це планувати свої справи. Будьте готові до непередбачених обставин і не беріть надто багато на себе.


😴 Робіть короткі перерви та достатньо відпочивайте. Щоб запобігти перевтомі та підтримувати продуктивність, дуже важливо повноцінно відпочивати та висипатися.


☀️🌙 Підберіть комфортний час для роботи. Так буде швидше та ефективніше. Всі ми різні: хтось продуктивний у першій половині дня, а хтось любить творити вночі 🦉


Дотримання дедлайнів вимагає дисципліни та самоорганізації. Але я вірю, що кожен із нас здатний на це. Вдосконалюйтесь разом з кожним новим проєктом або завданням. Вірю, що у вас все вийде ☺️


7 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page